Międzygminny Związek Wodociągów
i Kanalizacji z siedzibą w Wodzisławiu Śląskim


ul. Marklowicka 15
44-300 Wodzisław Śląski


tel.: +48 32 455 25 28


email: mzwik@interia.pl

RODO

XML A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Treść

W związku ze zmianami w zakresie ochrony prywatności chcielibyśmy przypomnieć cele i zasady na jakich przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe.

Kto przetwarza Pani/Pana dane osobowe?
Administratorem danych osobowych jest Międzygminny Związek Wodociągów i Kanalizacji z siedzibą
w Wodzisławiu Śląskim, ul. Marklowicka 15.

Międzygminny Związek Wodociągów i Kanalizacji wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować listownie, na adres: Międzygminny Związek Wodociągów i Kanalizacji, ul. Marklowicka 15, 44-300 Wodzisław Śląski lub pocztą elektroniczną, na adres: mzwik@interia.pl w każdej sprawie dotyczącej przetwarzania danych osobowych.

Dlaczego przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe?
Podane dane osobowe są przetwarzane w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji, a w zakresie w jakim podanie danych osobowych jest dobrowolne – na podstawie wyrażonej przez Panią/Pana zgody.

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane również w środowisku informatycznym, co oznacza, że mogą być także tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.

Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.

Jakie ma Pani/Pan prawa?
Zgodnie z przepisami ma Pani/Pan:
  1. prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych oraz otrzymania ich kopii,
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) Pani/Pana danych osobowych,
  3. prawo do usunięcia Pani/Pana danych osobowych, w określonych przepisami prawa przypadkach,
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych, w określonych przepisami prawa przypadkach,
  5. prawo do wniesieni skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Pani/Pana dane osobowe?
Międzygminny Związek Wodociągów i Kanalizacji, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Pani/Pana danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do realizowania zadań Międzygminnego Związku Wodociągów
i Kanalizacji, np. innym administratorom obsługującym systemy teleinformatyczne Międzygminnego Związku Wodociągów i Kanalizacji itp.

Jak długo przechowujemy Pani/Pana dane osobowe?
Międzygminny Związek Wodociągów i Kanalizacji przechowuje dane osobowe przez okres ustalony na podstawie przepisów archiwalnych, a w przypadku danych osobowych podanych dobrowolnie – do czasu wycofania Pani/Pana zgody, lecz nie dłużej niż przez okres ustalony na podstawie przepisów archiwalnych.

Powiadom znajomego

Powiadom znajomego

* Pole wymagane

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij